U bent hier

Home

showen

Als nieuwe liefhebber van de Figurita wilt u natuurlijk uw kweekproducten uitbrengen op de tentoonstellingen.

Veel hangt bij de keuring af van de presentatie van uw duiven op het moment van keuren, stellen zij zich niet dan zit een hoog predikaat er niet in. Vaak lijkt het thuis in het hok allemaal wel goed te zitten met het type en stelling maar gedragen de duiven zich in een onbekende omgeving totaal anders. Steeds weer blijkt het dat de beste duiven zich altijd stellen, de grote meerderheid doet het echter alleen met wat hulp. Dit betekent dat u uw 

duiven moet wennen aan de tentoonstellingskooi, het beetpakken en de vreemde omgeving.

Bij uw uitrusting horen daarom een paar tentoonstellingskooien die op willekeurige plaatsen thuis neergezet kunnen worden. Laat de duiven hier aan wennen en pak ze geregeld beet. Laat bij het terug plaatsen in de tentoonstellingskooi de duif als het ware uit de hand weg lopen, vaak presenteren ze zich dan het beste.

De kopvorm beoordelen we het beste van buiten de kooi. Deze komt het beste tot zijn recht als de veren strak aanliggen, iets wat bij de beoordeling in de hand als gevolg van stress soms niet het geval is.Reken u zelf nog niet rijk als u thuis in de kooi een hele mooie Figurita denkt te hebben. Op de tentoonstelling spelen meerdere niet in te voorziene factoren, een rol! Naast de onbekende omgeving wordt de presentatie beïnvloed door de onbekende duiven naast die van u.

Bovendien moet u er rekening mee houden dat de Figurita in ons land nog een relatief onbekende duif op de tentoonstelling is. Lang niet alle keurmeesters beschikken over keurervaring met dit ras, iets wat invloed heeft op het predikaat. Stuur daarom altijd in op de clubshow en de districtshows, hier bent u verzekerd van een beoordeling door een ervaren keurmeester.