U bent hier

Home

aanschaf

 Soms is de vraag ‘hoe kom ik aan goed kweekmateriaal?’. Dit is een vraag die lastig te beantwoorden is omdat veel afhangt van het tijdstip van het jaar en de wetenschap welke dieren er over zijn.

We zullen dan ook steeds proberen geschikte dieren te vinden. Dit is echter geen garantie dat u ook daadwerkelijk geschikt materiaal hebt wat de nakomelingen betreft.

De mentaliteit om elkaar te helpen is er gelukkig wel binnen de Nederlanse figuritaclub.Het is verstandig al vroeg in het najaar contact te leggen met liefhebbers die de kleur van uw keuze kweken. Afspraken voor overname van geschikt materiaal aan het einde van het tentoonstellingsseizoen, zijn dan meestal wel te maken.

Wacht u tot december of nog later dan wordt het meestal een probleem en zijn er meestal alleen maar dieren van mindere kwaliteit beschikbaar. Heeft u een afspraak gemaakt om dieren over te nemen, zorg dan dat u de standaard vooraf goed hebt bestudeerd en/of een ervaren liefhebber mee neemt.

Een tweede mogelijkheid om aan geschikte dieren te komen is het bezoeken van de tentoonstellingen. Hierop zijn meestal goede duiven aanwezig. De aanwezigheid van ervaren liefhebbers op deze dagen die u kunnen adviseren, maken het mogelijk dat u geschikt kweekmateriaal zal kunnen aankopen.